Britta Riis: Dyrevelfærden er kommet for at blive

Q&A: Medlemmerne strømmer til Dyrenes Beskyttelse, og det har givet organisationen en langt mere gennemtrængende stemme og en styrket selvforståelse, siger direktør Britta Riis.

Siden 2002 er antallet af medlemmer i Dyrenes Beskyttelse steget fra godt 45.000 til 77.206, og det har ifølge direktør Britta Riis haft en stor betydning for organisationens gennemslagskraft og indflydelse. Både blandt politikerne på Christiansborg og i de råd, nævn og arbejdsgrupper, som former rammerne for dyrevelfærden i Danmark.

Hvad er jeres egen forklaring på, at medlemstallet er steget så meget siden 2002?
"Den primære årsag er, at vi for nogle år siden havde en stor kampagne om maksimalt otte timers transporttid for slagtedyr. Målet var at få indsamlet en halv million underskrifter, og det skabte en masse opmærksomhed om emnet, som også smittede af på medlemstallet. Derudover er der ingen tvivl om, at dyrevelfærden er kommet for at blive. Det er en dagsorden, der er vokset frem i de seneste år, og ligesom miljøsagen har bidt sig fast i folks bevidsthed siden 1970'erne, vil dyrevelfærden også blive ved med at vokse. Det er dog ikke, fordi medlemmerne er blevet mere aktive end tidligere. Men de ønsker i højere grad at støtte den gode sag, og det kan vi mærke."

Hvad betyder medlemsfremgangen i forhold til jeres indflydelse?
"Det er helt klart en styrke, at vi har så mange medlemmer, når vi taler med politikerne. Der er en stor forskel på at repræsentere 80.000 medlemmer frem for 10.000, og derudover har baglandet også en stor betydning i forhold til de råd, nævn og arbejdsgrupper, som vi bliver inviteret med i. Mange politikere kender os og ved, at vi er en stor organisation, så det er ikke noget, vi render rundt og siger på gangene."

Login