Danske børn og unge vælter sig i sukker

NYHED: Danske børn og unge spiser dobbelt så meget sukker, som de burde, viser ny undersøgelse. Dansk hygge-kultur en del af årsagen.

Slik, sodavand, is, kager, chokolade og saftevand i lange baner.

Danske børn og unge får alt for meget sukker - faktisk helt op til dobbelt så meget, som det anbefales. Samtidig spiser de alt for lidt frugt, grønt og fisk. Det fremgår af en ny stor undersøgelse af børns og unges kostvaner, som Fødevareinstituttet ved DTU netop har offentliggjort.

"Produkter med meget sukker er fyldt med tomme kalorier, og de har ikke særlig mange vitaminer og mineraler med. Problemet er, at de er energitætte - der er risiko for, man får for mange kalorier. Samtidig er der en såkaldt 'gøgeungeeffekt': Hvis du spiser sukker-produkterne, er der nok nogle andre og sundere produkter, du ikke spiser. Det øger risikoen for overvægt," forklarer kostvaneforsker ved Fødevareinstituttet Sisse Fagt, der har været med til at lave undersøgelsen.

Login