Her er Gjerskovs øko-plan

DOKUMENTATION: Der skal flere politiske initiativer til, hvis økologien skal have bedre vækstmuligheder i Danmark. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der netop har præsenteret sin økologiske handlingsplan frem mod 2020. Læs den her.

Selvom økologien har det godt i Danmark, skal der flere politiske tiltag til, hvis man skal nå det politiske mål om at fordoble antallet af økologiske arealer inden 2020. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der torsdag har præsenteret sin handlingsplan på området - "Økologisk Handlingsplan 2020".

Et af målene med planen er at sikre, at langt flere offentlige køkkener begynder at servere økologiske madvarer. Derudover skal planen styrke eksporten af dansk økologi til resten af verden, forbedre forskningen inden for øko-området, og give konventionelle landmænd en hjælpende hånd til at omlægge til økologi.

Sidste år afsatte regeringen 138 millioner kroner på Finansloven til at fremme den økologiske udvikling i 2012 og 2013. Der er tidligere blevet afsat godt en halv milliard kroner til en række udviklings- og innovationsorienterede indsatser inden for økologiområdet. Og derudover vil regeringen afsætte 10 millioner kroner i henholdsvis 2013 og 2014, som skal gå til at udvikle nye produkter, processer og teknologier inden for den økologiske produktion.

Login