Wammen tror på aftale mellem Kosovo og Serbien

KORT NYT: Europaminister Nicolai Wammen besøger 6.-7. maj Serbien og Kosovo for at gøre det helt klart, at det er nu, det gælder om at implementere den historiske aftale om en normalisering, de to lande indgik i midten af april.

Det er vigtigt, at Serbien og Kosovo implementerer aftalen om en normalisering af forholdet mellem de to lande. Det er det budskab, europaminister Nicolai Wammen (S) har med sig, når han mandag og tirsdag besøger Serbien og Kosovo.

"Jeg tager til Serbien og Kosovo for at sende et vigtigt og klart signal til den serbiske og kosovarske regering og befolkning om, at Danmark og EU bakker op om den historiske aftale, de to lande netop har indgået om en normalisering af deres forhold. Det var et historisk og modigt skridt, de der tog. Men jeg vil også understrege, at der ikke er tid til at hvile på laurbærrene nu. Det er vigtigt, at de begge bliver i arbejdstøjet og får gennemført aftalen," siger europaministeren i en pressemeddelelse.

Wammen besøger Serbiens hovedstad, Beograd, som den første EU-minister siden aftalens indgåelse 19. april. Her skal han mødes med præsident Nikolic og en række medlemmer af den serbiske regering samt repræsentanter for civilsamfundet.

Login