Venstre: Regeringen glemmer EU-flertallet

SAMARBEJDE: Regeringen og Enhedslisten har uden om EU-partierne afsat penge til en ny oplysningsenhed om formandskabet i Kulturministeriet. Det møder hård kritik fra Venstre, der kalder det brud på 20 års tradition.

"Det er helt uhørt. Det er et brud på to årtiers sammenhold mellem partierne bag dansk europapolitik," siger formanden for Europudvalget og Venstrekvinden Eva Kjer Hansen.

Normalt er det nemlig det europapolitiske flertal i Folketinget, som sammen afsætter penge til EU-oplysning. Det er hidtil foregået gennem bevillinger til Europa-Nævnet, men den tradition har regeringen nu brudt med finansloven, der blev forhandlet på plads med Enhedslisten. Af finansloven blev det nemlig bestemt, at en ny "parallel administration" skal oprettes i Kulturministeriet.

Wammen afviser kritik
Europaminister Nicolai Wammen har hidtil ikke ment, det var hans ressort-område at forholde sig til, da det jo nu ligger hos kulturministeren. Men onsdag var det alligevel lykkedes Eva Kjer Hansen at få europaministeren i Folketingssalen for at besvare spørgsmål omkring den nye EU-oplysningsenhed.

Login