Tysk pres udsætter igen CO2-afstemning

CO2-UDSLIP: Tysk pres får det litauiske EU-formandskab til at udsætte en afgørelse om bilers CO2-udslip. Det er dybt useriøst og undergravende for procedurerne i EU-systemet, mener Det Økologiske Råd.

Aftalen er ellers forhandlet på plads mellem Europa-Parlamentet, Kommissionen og Ministerrådet, og formelt mangler blot godkendelser hos ministrene og de folkevalgte. Det har Tyskland nu for anden gang sat en stopper for ved at samle et blokerende mindretal i Rådet.

"Rent procesmæssigt er det dybt useriøst. Der er lavet en aftale i trilogen mellem Kommissionen, Parlamentet og Rådet, og så vælger Tyskland at obstruere processen i flere omgange. Det er uhørt i EU-systemet," siger Jeppe Juul, trafikmedarbejder i Det Økologiske Råd.

Ifølge flere medier fik Angela Merkel tilbage i juni måned udskudt afgørelsen i Rådet ved personligt at ringe flere regeringschefer op og derigennem lægge pres på det daværende irske EU-formandskab, som udskød afgørelsen til oktober. Dengang fik Tyskland støtte fra Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet, som alle huser tyske bilfabrikker.

Login