Thornings vælgere bakker op om Nyrup-holdning

STUERENE: Et flertal af de vælgere, der foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister, bakker op om Poul Nyrup Rasmussens forslag om at isolere "højreradikale partier" fra den politiske debat og lovgivningsarbejdet.

Skal "ikke-stuerene partier" isoleres, sådan som De Europæiske Socialdemokrater med Poul Nyrup Ramussen i spidsen foreslår?

Det skal de ifølge et flertal af de vælgere, der foretrækker Helle Thorning-Schmidt som statsminister. Ifølge målingen, der er foretaget af analyseinstituttet A&B Analyse for Altinget.dk, er 38 procent af Thornings tilhængere for idéen om at isolere "ikke-stuerene partier", mens 27 procent af den socialdemokratiske statsministerkandidats tilhængere er imod sådan en politik.

Socialdemokrater støtter Nyrup
Og ser man på målingens undertal, støtter et flertal af Socialdemokraternes egne vælgere da også op om forslaget. Det er dog en holdning, de socialdemokratiske vælgere står ret alene med.

Kun Enhedslistens vælgere bakker op om "isolations-politikken", hvorimod resten af vælgerkorpset enten er helt delte om spørgsmålet, eller store modstandere af forslaget. Og ser man på de vælgere, der foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsminister, falder støtten til Nyrups forslag til kun godt 10 procent af vælgerne.

Målingen har et stort antal tvivlere, hvilket formodentlig hænger sammen med, at mange vælgere ikke har hørt om det konkrete forslag fra De Europæiske Socialdemokrater. Desuden har de danske socialdemokrater selv rejst tvivl, om Dansk Folkeparti skulle regnes med til de partier, som De Europæiske Socialdemokrater ønsker at isolere.

Nyrup: DF stadig ikke stuerene
Men ifølge Nyrup, der i dag er formanden for De Europæiske Socialdemokrater (PES), så er der ingen tvivl. Det skal de.

I et debatindlæg 3. november understregede Nyrup, at "PES og jeg 'gradbøjer' ikke - de tilhører samme gruppe".

Og i et interview med Jyllands-Posten fredag gentager han de berygtede ord, om at Dansk Folkeparti ikke er "stuerene".

"Hos mig er der ikke nogen tvivl. De holdninger, som kommer til udtryk her, stemmer desværre med de holdninger, der kom til udtryk den gang, hvor de ord faldt," siger Poul Nyrup Rasmussen til avisen.

Login