Temadebat: Kyiv kalder! Hvor står vi efter et års krig i Ukraine?

Hvad er læren af 2022? Hvilken rolle bør Danmark spille det kommende år? Og giver det mening at tale om fred, som situationen er nu? De spørgsmål stiller Altinget i en ny temadebat.

Kalenderen passerer snart 24. februar, der markerer etårsdagen for Ruslands invasion af Ukraine. Kampene ser ikke ud til at aftage, og ukrainerne er fortsat afhængige af humanitær- og militærstøtte fra Vesten for at kunne modstå russernes angreb og i sidste ende tvinge dem ud af landet igen.

Regeringen står last og brast med ukrainerne, og Danmark er en af de største bidragsydere taget vores størrelse i betragtning. Danmark har blandt andet doneret våbensystemet Caesar-haubitser og er, i samarbejde med Tyskland og Nederlandene, ved at istandsætte aflagte Leopard 1A5-kampvogne, så de kan sendes til Ukraine.

Krigen er gået ind i en ny fase, hvor russerne når som helst kan iværksætte den ventede storoffensiv, mens det ukrainske forsvar i øjeblikket bruger mere materiel og ammunition end Vesten er i stand til at levere. 

Login