Tag på busrejse og oplev EU-landene med DEO

En busrejse er en perfekt ramme til, under hyggelige former, at blive klogere på både EU og de lande, vi er i EU sammen med. Nedenfor finder du en oversigt med en kort introduktion til nogle af DEO's rejsetilbud i 2013.

8 dages busrejse til Estland, Letland og Litauen er en perle af en tur. Vi har været af sted seks gange før, men i år er der føjet endnu flere interessante besøg på. Det er en rejse, hvor I virkelig lærer noget om de baltiske lande.

Du kan vælge mellem to afgange: 17. maj eller 7. juni 2013.
Turen foregår i en 4-stjernet bus. Vi kører fra Randers, over Fyn, Høje Tåstrup, Karlshamn-Klaipeda og hjem via Tallinn-Stockholm. Der bliver to overnatninger i Vilnius, to i Riga og en i Tallinn. Derudover bliver der to overnatninger på færger. Finn Ellegaard er praktisk leder på rejsen.

Arkitekt Mogens Brøchner-Nielsen tager os på byvandring i de tre hovedstæder og fortæller i bussen om landenes ældre historie. 

DEO's østeuropaekspert Michael B. Lauritsen koordinerer det faglige indhold på rejsen, der vedrører tiden efter 1989. Vi hører om de russiske og polske mindretal, som i Letland og Estland for russernes vedkommende udgør en stor del af befolkningen, og som for polakkernes vedkommende er kilde til store uoverenstemmelser mellem Polen og Litauen. Vi udforsker, hvilken betydning EU-medlemskabet siden 2004 har haft for landene. Og vi bliver klogere på energipolitikken, som er højaktuel i de tre tidligere sovjetrepublikker. Ved hjælp af henholdsvis atomkraft, vandkraft og skiferolie forsøger de tre lande at gøre sig uafhængige af gas fra Rusland. Vi sætter også spot på de betydelige forskelligheder de tre lande imellem og på økonomi og levevilkår.

Se hele det spændende program på www.deo.dk eller ring 70 26 36 66 og få det tilsendt.
Prisen er 6.300 kr (medlemmer af DEO kun 6.100 kr). Prisen inkluderer busrejse, fem overnatninger i dobbeltværelse på hotel med morgenmad, færgebilletter samt to overnatninger i 4-køjes kahytter. Tillæg for enkeltværelse på hotellerne 990 kr. Tillæg for 2-køjes kahyt på færgerne 600 kr. pr. person. 

 

Login