#Sofagate: Socialdemokratisk leder bruger ydmyget kommissionsformand som rambuk for ligestillingen

Mandag trak to EU-chefers akavede møde med den tyrkiske præsident, hvor kvinden blandt dem ikke blev tilbudt en stol, endnu engang overskrifter. Det er helt, som det skal være, for den sag skal bruges til at løfte ligestillingen, mener lederen af de europæiske socialdemokrater i Europa-Parlamentet, Iratxe García Pérez.

BRUXELLES: Hun følte sig såret og alene. Sådan beskrev EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen mandag aften over for Europa-Parlamentet sin oplevelse i Ankara tidligere på måneden. Det var der, hun opdagede, at hun deltog i et møde med præsident Recep Tayyip Erdoğan, hvor hun ikke blev vurderet på lige fod med hverken ham eller sin EU-rejsemakker, formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel.

Billedet af det akavede møde, der efterlod et indtryk af, at von der Leyen blev henvist til en sofa, så mændene kunne snakke politik i de store stole, trækker efter kommissionsformandens følelsesladede genfortælling til parlamentarikerne igen overskrifter.

Og det er Iratxe García Pérez ganske tilfreds med. Lederen af den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet (S&D) har helt bevidst villet bruge den diplomatiske fadæse i Ankara og den ubekvemme stoledans mellem von der Leyen og Michel som løftestang til at sende et signal om, at ligestillingsdiskussionen skal højere op på dagsordenen i Europa.

Login