Den kommende regering bør lave en ny europapolitisk aftale hurtigst muligt – og den skal være ung

De næste 50 år i EU bliver tegnet af min generation, der er vokset op i krisernes årti. En ny europapolitisk aftale bør derfor adressere de kommende generationers største udfordringer, skriver formand for Europæisk Ungdom Jakob Wind.

Finanskrise, eurokrise, klimakrise, coronakrise krydret med Brexit og krig i Europa i samme sætning lyder næsten som temaet på dette års sensationelle gyserfilm under Halloween. Men det er faktisk et kort oprids af, hvad der har ramt Europa siden den danske regering sidst fremlagde en europaaftale i 2008.

Det lyder måske som om, at toget for længst er kørt fra perronen for Danmark. Mens de nuværende regeringsforhandlinger kører på højtryk, er det derfor på tide for den kommende danske regering at komme ud af starthullerne og starte på en ny europaaftale.

En ny aftale skal imidlertid ikke kigge tilbage på de sidste 14 års krisefortællinger om EU. Den skal i stedet adressere de kommende generationers største udfordringer – den skal være ung. På 50-året for dansk EU-medlemskab må vi erkende, at de næste 50 år bliver tegnet af min generation, der er vokset op i krisernes årti.

Login