Per Stig Møller: EU-ensretning går for vidt

INTERVIEW: Når der nærmer sig et flertal imod EU i flere kernelande, så er det, fordi EU-Kommissionen og EU-Domstolen er gået for vidt. For meget ensretning kan gøre alle utilfredse, mener Konservatives nye EU-ordfører, Per Stig Møller.

Det er hele EU-projektet, der kommer i fare, hvis EU-systemet fortsætter med at presse medlemsstaternes velfærdssystemer ned i den samme kasse.

Det mener Konservatives nye EU-ordfører, tidligere udenrigsminister Per Stig Møller. Han peger på de nylige afgørelser fra EU-Domstolen om SU-udbetaling og børnecheck til EU-borgere som eksempler på, hvor det går for vidt.

"Man bliver nødt til se på det system, der er ved at udvikle sig gennem EU-Domstolen. Det bliver vanskeligt at køre og gennemføre landenes egen sociale uddannelsespolitik, når man pludselig kan hoppe rundt mellem lande og tømme kasserne," siger Per Stig Møller og fortsætter:

"Velfærdssystemerne er bygget forskelligt og holder ikke til, at det er på den måde. Man risikerer i processen med at gøre det hele ens at gøre alle utilfredse. Så bryder EU sammen."

Utilfredshed i flere lande
Ifølge den tidligere udenrigsminister er det en del af forklaringen på, at flere lande er blevet mere skeptiske overfor EU.

Login