Ny EP-chef vil skabe respekt om arbejdet i EU

INTERVIEW: Europa-Parlamentets nye informationschef i Danmark, Anne Mette Vestergaard, har klare ambitioner for det nye arbejde, men hun vil langt fra lave alting om på første dag. Det er ikke min ledelsesstil, siger hun.

Hun har gjort karriere i Udenrigsministeriet, hvor hun var med på tætteste hold, da den store EU-østudvidelse fandt sted under dansk formandskab i 2002. Hun har været ambassadesekretær i Paris, europapolitisk chefrådgiver på Institut for Internationale Studier og kontorchef for EU-koordination i Udenrigsministeriet.

Siden 2010 har hun været næstkommanderende på den danske ambassade i USA, men fra på mandag skal hun være Europa-Parlamentets nye informationschef i København. Altinget | EU har mødt Anne Mette Vestergaard og bedt hende fortælle lidt om sine forventninger til jobbet.

"Det er helt grundlæggende for mig, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Og den her stilling indeholder så mange muligheder for det. Da jeg så opslaget, tænkte jeg, at det job var skræddersyet til min profil," siger Anne Mette Vestergaard.

Login