”Nogen bliver nødt til at sige London og Bruxelles nogle ubekvemme sandheder”

INTERVIEW: Forhandlingerne om fremtiden mellem EU og Storbritannien behøver ikke være så komplicerede, men det kræver realisme fra begge parter, advarer Mogens Peter Carl, tidligere EU-top-embedsmand for handel.

BRUXELLES: Amerikanerne gav ham tilnavnet Darth Vader, og Financial Times har beskrevet ham som ”legendarisk for sine aggressive forhandlingsmetoder og sin evne til at stryge folk mod hårene” under sin tid som EU’s øverste embedsmand i handelsspørgsmål.

Nu har tidligere generaldirektør i EU-Kommissionen Mogens Peter Carl følt sig kaldet til at sige både briterne og EU-folket et par borgerlige ord om de skilsmisseforhandlinger, der starter, når premierminister Theresa May 29. marts sætter stopuret til to års Brexit-forhandlinger i gang.

Den danske tidligere topembedsmand, der har mere end 30 års handelspolitisk erfaring gemt i ærmet, har i en ny rapport forsøgt at kridte banen op for, hvordan de to parter kan lande en aftale om deres fremtidige forhold, der i en vis udstrækning kan rumme begge siders ultimative krav.

Login