Ministerium afviser Enhedslistens patent-bekymringer

AFSTEMNING: Proceduren for udstedelse af patenter ændres ikke med den nye EU-patentdomstol, lyder det fra Erhvervs- og Vækstministeriet. Men EL er ikke tryg ved svaret og truer fortsat med at udløse en folkeafstemning.

"Vedtagelsen af den europæiske patentreform ændrer hverken på substansen, retsgrundlaget eller proceduren for udstedelse af patenter i Europa," hedder det i notatet fra ministeriet, hvor der slås fast, at forslaget kun får betydning for situationen, efter at et patent er udstedt.

Derfor vil den nye patentdomstol heller ikke udvide området til at gælde software-patenter, som Enhedslisten ellers begrunder sin modstand mod forslaget med. Af notatet fremgår det, at software-programmer slet ikke anses for at være en patentbar opfindelse.

EL stadig bekymret
Notatet er interessant, fordi Enhedslisten er skeptisk over for indholdet af forslaget om EU's patentdomstol og ved at stemme nej til forslaget kan udløse en folkeafstemning. Partiets gruppeformand, Per Clausen, er dog ikke overbevist af ministeriets svar og holder fast i partiets trussel om at fremtvinge en folkeafstemning.

Login