Messerschmidt: Kvoteslagsmål løser ingenting

INTERVIEW: Connie Hedegaards redningsplan for det europæiske kvotesystem ændrer ikke på, at EU's energimarked grundlæggende er ren planøkonomi, mener europaparlamentariker Morten Messerschmidt (DF). Han vil hverken stemme ja eller nej til EU-Kommissionens forslag.

Det europæiske energimarked er sølet ind i konkurenceforvridende nationale støtteordninger, og derfor gør det hverken fra eller til, at Europa-Parlamentet på tirsdag skal stemme om en redningsplan til EU's kvotesystem.

Det mener Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt. Han kalder det konkrete forslag fra EU-kommissær Connie Hedegaard et valg mellem pest og kolera, som ikke ændrer på det grundlæggende støttesytem til energisektoren, som han betegner som "sygt" og "planøkonomisk."

Konkret foreslår EU-Kommissionen at fjerne 900 millioner kvoter fra det europiske CO2-kvotemarked, for at tvinge den historisk lave kvotepris opad. Uanset udfaldet, mener Morten Messerschmidt dog, at forslaget får en negativ virkning på enten danske virksomheder eller danske forbrugere.

Login