Lille løft til EU-formandskabet

FINANSLOV: Regeringen giver i deres finanslovsudspil et lille løft på 10 millioner kroner til EU-formandskabet. Radikale er tilfreds med de ekstra midler, mens Venstre kalder det uansvarligt.

Inden valget krævede partiet 100 millioner kroner ekstra til formandskabet. Ifølge partiets daværende finansordfører Morten Østergaard var VK-regeringens 250 millioner kroner til formandskabet nemlig problematisk lavt.

"Jeg mener, beløbet er problematisk lavt, og det kan risikere at få betydning for resultatet, hvis vi ikke finder ressourcerne til det," sagde Østergaard dengang til Altinget | EU.

Situationen er ændret
Men meldingerne dengang tog udgangspunkt i de radikale økonomiske udspil, og nu er man i regering med Socialdemokraterne og SF. Det har gjort det umuligt at komme igennem med ønskerne, fortæller Sofie Carsten Nielsen.

"De ønsker var fra valgkampsudspillet, men det var ikke dem vi gik ind til forhandlingerne med. Nu er det jo en samlet regering, så nu er det ikke radikal politik, men regeringens politik vi fører," siger hun og fortsætter:

"Situationen er en anden nu - det er meget sent i forhold til formandskabet og hullerne i kassen var endnu større end vi havde regnet med. Så jeg synes faktisk det er en pæn sjat til formandskabet," siger Sofie Carsten Nielsen.

Login