Liberal Alliance truer med veto mod ny europaaftale

AFTALE: LA vil ikke støtte en ny europapolitisk aftale, medmindre der kommer en folkeafstemning om bankunionen. Regeringen har "kattelem" uden om partiet, siger forligsekspert. S tvivler på, at LA stadig lever op til "ånden" i gammel EU-aftale.

”Meget snart” – formentlig inden for en måned – begynder forhandlingerne om en ny europapolitisk aftale mellem Folketingets partier. Men allerede inden datoen for forhandlingerne er på plads, kan Liberal Alliance vise sig at sætte visse begrænsninger for en ny aftale.

Partiet er nemlig med i den nuværende europapolitiske aftale – godt nok som Ny Alliance, som partiet hed tilbage i 2008, hvor den seneste aftale er fra. Og dengang blev partierne enige om, at den nye aftale skulle gælde lige så længe som Lissabontraktaten, eller hvis alle partierne kunne blive enige om at ændre i aftalen.

”Vi forstår aftalen som et forlig, som vil blive brudt, hvis regeringen laver en ny aftale uden at tage alle parterne med, sådan som det står i aftalen man skal,” siger Liberal Alliances EU-ordfører Merete Riisager.

Login