Kvote-millioner fra EU er allerede brugt

CO2-KVOTER: Danmark modtager CO2-kvoter til en halv milliard kroner af EU efter at have fået medhold i basisårsagen. Ministeriet oplyser, at pengene allerede er afsat, og det kommer bag på både SF, Concito og Dansk Energi.

I Finansudvalgets beslutning om at frigive midlerne til Energistyrelsen fremgår det, at der ville skulle finansieres yderligere initiativer, hvis Danmark måtte tabe basisårssagen i EU. Martin Lidegaard mener derfor, at regeringen "har gamblet" ved at regne med at få medhold i EU og dermed bruge pengene på forhånd.

"Regeringen er så bare heldige, at EU-afgørelsen faldt ud, som den gjorde, for ellers havde man haft et problem," siger Lidegaard og bakkes op af klima- og energiordfører Anne Grete Holmsgaard (SF), der mener, at regeringen kan være "glad for, at den havde held i sprøjten, for ellers skulle man ud og finde 500 millioner yderligere på besparelseskontoen."

Martin Lidegaard understreger, at uanset hvornår pengene er blevet frigivet, havde han hellere set, at de var blevet brugt på fremtidsrettede investeringer til for eksempel at reducere Danmarks CO2-udslip end på CDM-projekter i ulandene.

DE overrasket over, at pengene er brugt
Også Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi, er overrasket over, at der alligevel ikke bliver tale om ekstra millioner til energisektoren:

Login