Jacob Kaarsbo: Fremtidens danske forsvar vil blive udfordret fra alle kanter

Verden er i opbrud, og uanset hvordan det amerikanske præsidentvalg falder ud, skal vi være forberedt på, at dansk forsvar vil blive udfordret på stort set alle parametre i mange år fremover, skriver Jacob Kaarsbo.

Efter mere end to år med krig på det europæiske kontinent og en stadigt stigende trussel fra Rusland er det uopsætteligt, at de højeste prioriteter i det danske forsvarsforlig er at styrke dansk forsvar i nærområdet og leve op til Natos krav. Hvis ikke ville vi spille højt spil med rigets sikkerhed.

Trusselsbilledet i Danmarks nærområde er alvorligt. For det første opruster Rusland hastigt. Landet er sat på krigsfod, og 30 procent af statsbudgettet går nu til militæret. Evnen til at erstatte de store tab i Ukraine og genopbygge militæret er langt højere end for et år siden.

For det andet viser præsident Putin og hans topfolk igen og igen, at de vil ændre Europas grænser og skabe et nyt Storrusland. Også i denne uge har både Putin og tidligere præsident Medvedev fornægtet, at Ukraine er en selvstændig nation.

Login