International klimaekspert: Aftalen om tab og skader var et vigtigt første skridt, men nu bliver hjemmebefolkningen de europæiske lederes hovedpine

Hvis Europa skal bibeholde sit grønne momentum, bliver europæiske ledere nødt til at fremlægge mere overbevisende argumenter over for EU-borgerne med hensyn til EU's evne til at blive en stærk grøn konkurrent i verdensøkonomien, skriver Susi Dennison.

Med det igangværende 28. klimatopmøde (COP28) i Dubai står værterne i De Forenede Arabiske Emirater (UAE) over for en udfordrende opgave, da der eksisterer stor splittelse mellem industrilande og udviklingslande.

Værtsnationen trak rosende overskrifter på førstedagen med aftalen om en fond for tab og skader, da UAE sammen med Tyskland lovede at afsætte 100 millioner dollars til at starte fonden op med – for at undgå, at topmødets første dage ville blive afsporet med diskussioner mellem fondens potentielle kreditorer og debitorer. 

Selvom det var en vigtig kamp at undgå, lurer spørgsmålet om, hvorvidt andre rige nationer – især Kina – følger trop, stadig i topmødets korridorer.

Login