Hjort holder hånden over SAS i kartel-sag

LUFTFART: Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke gribe ind over for SAS i forbindelse med, at selskabet har fået en millionbøde af EU-Kommissionen for karteldannelse. Men SAS må selv betale bøden, fastslog finansministeren i et samråd torsdag.

"Det er min opfattelse, at overtrædelsen af de interne retningslinjer for det første er sket uden, at SAS var vidende om det. For det andet har ledelsen handlet helt, som man som statslig ejer må kunne forvente. Derfor ser jeg ikke noget grundlag for at forfølge sagen yderligere," sagde Claus Hjort Frederiksen.

Karteldannelse
EU-Kommissionen har på baggrund af en undersøgelse i SAS vurderet, at selskabet har brudt konkurrencelovningen, fordi datterselskabet SAS Cargo i perioden 1999-2006 har deltaget i ulovlig kartelvirksomhed inden for luftfragt. EU-Kommissionen har derfor dømt SAS til at betale 523 millioner kroner i bøde. SAS har anket. For det, som EU-Kommissionen kalder karteldannelse, kalder SAS for "brud på interne retningslinjer." SAS mener desuden, at bøden er uforholdsmæssig stor set i forhold til gerningen.

Ledelsen i SAS uvidende
Malene Søgaard-Andersen (SF), fungerende skatteordfører og stedfortræder i Trafikudvalget, undrer sig over, hvordan ledelsen i SAS har været uvidende om, at enkeltpersoner i SAS Cargo har foretaget så alvorlige brud på konkurrencelovgivningen, at det kan udløse en millionbøde fra EU-Kommissionen.

Login