Grænseaftale skal overholde Schengen

TOLDKONTROL: Den omdiskuterede grænseaftale vil overholde alle krav fra Schengen-samarbejdet. Det blev sikret ved den seneste ændring i aftaleteksten. Overholdes det ikke, er der ingen aftale, lyder det fra forligsparterne.

"Ellers bliver der jo også problemer i forligskredsen," som en kilde i Kommissionen tørt konstaterer.

Regeringen kunne gøre det bedre
Mandag blev der så alligevel igen usikkerhed om aftalen, da Venstres Birthe Rønn Hornbech krævede en juridisk vurdering af aftalen fra Justitsministeriet. Dette ønske blev dog ikke imødekommet fra justitsministeren, og senere på dagen trak Birthe Rønn Hornbech sit ønske tilbage efter en samtale med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Og sagen har gentagne gange været håndteret klodset af regeringen, mener Per Ørum Jørgensen.

"Denne her sag ville aldrig have været så stor, hvis regeringen havde været ude at understrege aftalens hensigt. Det har den forsømt i frygt for Dansk Folkeparti. Men vi overholder Schengen, ellers er der ingen aftale. Hvis det viser sig, at EU vurderer, at vi er i gang med noget, som ikke ligger inden for Schengen, så vil vi korrigere. Det har regeringen endnu ikke fået sagt tydeligt," siger Per Ørum Jørgensen.

Aftalen om øget toldkontrol kommer til afstemning i Folketinget tirsdag, hvor oppositionen har fremsat sine bemærkninger til aftalen.

Login