Franske EU-modstandere anklaget for misbrug

SVINDEL: Det EU-kritiske parti Front National er blevet meldt til EU's anti-svindelkontor for misbrug af støtte til politiske assistenter. Et symbol på partiets tilgang til EU-arbejdet, der ellers er blevet bedre efter fremgang ved EP-valget, siger forsker.

STRASBOURG: Marine Le Pen er en af de mest markante figurer i Europa-Parlamentet. Nu ser det ud til, at hendes og resten af Front Nationals fravær af respekt for EU-systemet kan give dem juridiske problemer.

Mandag aften kom det frem, at Parlamentet har orienteret EU's kontor for bekæmpelse af svig, OLAF, om muligt misbrug af støtte til assistenter hos det franske nationalistiske parti. Der kan være tale om svindel med op til 55 millioner kroner.

Mistanken er opstået gennem et organisationsdiagram over partiets ansatte. Her figurerer 20 assistenter, som partiet har ansat på Parlamentets lønningsliste til at arbejde for deres folkevalgte i Europa-Parlamentet, som om de arbejder for partiet generelt, snarere end de parlamentsmedlemmer, de er ansat hos.

Login