Unges fremtid kræver prioritering

EU-DEBATTEN: Ungdommen har behov for bedre og mere uddannelse til at sikre beskæftigelsen på lang sigt, og investeringer til at forbedre den på kort sigt. Det skriver formand for Europæisk Ungdom, Casper W. Hald, i EU-Debattens sidste indlæg om unges fremtid i EU.

Af Casper Waldemar Hald
Formand, Europæisk Ungdom

For tiden får frustrationerne frit løb blandt unge mennesker i det meste af Europa, ikke mindst i Spanien, som har EU's højeste ungdomsarbejdsløshed. Jeg har selv overvejet fremtiden og følt utrygheden ved de dårlige jobudsigter. Til trods for, at mine muligheder overstiger mange andre unges i Europa. Min personlige oplevelse, de gange jeg har mødt andre europæiske unge, er, at vi langt hen ad vejen vil det samme. Vi ønsker en fremtid med mulighed for at forfølge vores drømme - være det hus, have, stifte familie eller et pulserende karriereliv.

Fælles er, at det alt sammen kræver et arbejde. Ungdommen har derfor behov for bedre og mere uddannelse, som kan sikre beskæftigelsen på lang sigt, og investeringer til at forbedre den på kort sigt.

Login