Fødevarer modvirker tab af D-vitamin

ERNÆRING: Ved at indtage fødevarer beriget med D-vitamin kan danskerne få nok D-vitamin om vinteren. Det viser resultaterne fra en undersøgelse, DTU Fødevareinstituttet har gennemført blandt 200 familier.

Man optager normalt D-vitamin gennem kosten og gennem sollyset i sommerhalvåret. Dog får danskerne generelt for lidt D-vitamin gennem kosten, og vores D-vitaminniveau falder om vinteren, hvor der er mindre sollys.

En undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet viser dog, at danskerne kan opretholde D-vitaminniveauet om vinteren ved at drikke mælk og spise brød beriget med D-vitamin.

"Resultaterne viser, at indtag af de berigede fødevarer var tilstrækkeligt til at bevare et godt D-vitaminniveau gennem vinteren. Både børn og voksne, der havde fået beriget mælk og brød, havde et tilfredsstillende D-vitaminniveau ved forsøgets afslutning i foråret 2011," siger seniorforsker Lone Banke Rasmussen fra DTU Fødevareinstituttet i et nyhedsbrev.

Login