EU vil have et jordrammedirektiv

BIODIVERSITET: EU's miljøkommissær opfordrer til, at EU-landene snart bliver enige om et jordrammedirektiv, der skal sikre jordbundens biodiversitet. EU lancerer samtidig et nyt atlas over de potentielle trusler mod jord-biodiversiteten i medlemslandene.

Der skal laves et fælleseuropæisk jordrammedirektiv, som skal sikre, at også jordbundens biodiversitet beskyttes. Det foreslår EU's miljøkommissær Janez Potočnik. Det er nemlig ikke kun den synlige biodiversitet, som er truet. Også den usynlige jord-biodiversitet er potentielt truet mange steder i Europa ifølge EU's egen forskningsinstitution JRC, Joint Research Center.

Jord-biodiversitet dækker over de jordorganismer, jordbundsdyr og jordstrukturer, der bevarer jordens frugtbarhed og hjælper med at rense både vand og luft.

JRC har netop offentliggjort et atlas over det potentielle trusselsbillede for jord-biodiversiteten i EU's medlemslande. I Danmark er den potentielle trussel varierende mellem 'moderate risk' og 'high risk.' 'High risk' betyder tab af jord-biodiversitet.

Login