EU: Den direkte støtte skal slankes

STØTTE: Det cypriotiske EU-formandskab bekræfter, at de europæiske landmænd fremover får færre støttekroner at gøre godt med. Meldingen kommer samtidig med, at Parlamentet igen har afvist at skære i støtten.

EU's landbrugsstøtte skal på slank, og det kommer til at ramme de millioner af landmænd, der i dag er afhængige af milliardstøtten fra Bruxelles. Det fremgår af det seneste udkast til en forhandlingsboks om EU's fremtidige budget, som det cypriotiske formandskab netop har offentliggjort.

I slutningen af august bekræftede den cypriotiske regering, at EU's budget - den såkaldte flerårige finansielle ramme for 2014-2020 - ville blive mindre end forventet. Flere regnede med, at det også ville ramme den direkte landbrugsstøtte under søjle 1, og det bekræfter det nye udkast fra middelhavsøen.

Besparelserne vil træde i kraft i 2015 og vil løbe frem til 2020. Der er dog endnu ikke sat tal på, hvor meget der skal skæres i den direkte hektarstøtte, men udmeldingen glæder Christel Schaldemose, socialdemokratisk EU-parlamentariker og stedfortræder i landbrugs- og miljøudvalget.

Login