Det sker i EU: Vaccinepas på vej

Udspil til vaccinecertifikat, hollandsk valg og en bunke ministre i cyberspace er noget af det, som ugen byder på i EU-land.

Mandag 15. marts
Hollænderne går til urnerne til et parlamentsvalg, der varer hele tre dage, så vælgerne kan udøve deres demokratiske ret på en coronasikker måde. Den siddende liberale premierminister Mark Rutte ligger solidt forrest i meningsmålingerne i et exceptionelt broget felt med rekordmange opstillede partier.

Samme dag er der møde blandt de europæiske beskæftigelsesministre over video med en heftig dagsorden og hele fire EU-kommissærer med på linjen. På programmet er blandt andet den handlingsplan for den såkaldte sociale søjle, som Kommissionen lige har præsenteret. Der er også et nyt udspil om aldring, en handlingsplan for racisme, og det nye forslag til mere løngennemsigtighed, som særligt arbejdsgiverne i Danmark har det stramt med.

Der er også det, der i EU-jargonen kaldes et jumbomøde med både inden- og udenrigsministre i cyberspace. De skal diskutere arbejdet med den nye migrationspagt og de aspekter, der har med tredjelande at gøre, som for eksempel hjemsendelse af afviste asylansøgere, samarbejde med andre lande og grænsekontrol.

Login