Det sker i EU: Vaccinekamp, kræftplan og omstridt Ruslands-besøg

OVERBLIK: Et flagskib sættes i søen af EU-Kommissionen med en ny kræftplan, diskussionen om vaccineudrulningen i Europa fortsætter, mens EU’s udenrigschef tager på et kontroversielt besøg i Rusland i denne uge.

Mandag 1. februar
EU’s vaccineshow fortsætter i Europa-Parlamentet mandag. Her vil chefforhandler på vaccinekontrakterne, generaldirektør for sundhed i EU-Kommissionen, Sandra Gallina, igen stille op for at give lovgiverne svar på, hvad der er op og ned i sagaen om EU’s vaccinestrategi.

For de fleste på kontinentet er Brexit allerede ved at træde lidt i baggrunden, men ikke for Europa-Parlamentet, der fortsætter sin undersøgelse af aftalen, inden de skal stemme om den på bagkant formodentlig i marts. Mandag er det blandt andre Regionsudvalget, der giver sin holdning.

Tirsdag 2. februar
EU’s beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit, holder møder med arbejdsmarkedets parter om et dansk smertensbarn, nemlig den såkaldte sociale søjle. Det er en principerklæring på 20 punkter inden for arbejdsmarkeds- og socialområdet, som Kommissionen senere på foråret fremlægger en køreplan for, hvordan de kan udmønte, på trods af at det er et område, hvor det meste af det politiske Danmark bare helst så, at EU holdt nallerne væk.

Login