Det sker i EU: Udsigt til flere sanktioner og fransk valg mellem 12 præsidentkandidater

Pres for flere sanktioner mod Rusland efter massakre i Ukraine, von der Leyen i den varme stol, krigens konsekvenser for fødevaresektoren og første runde af det franske præsidentvalg er nogle af de ting, som kommer i fokus i EU og omegn i denne uge.

Det er blevet den tid på året, hvor alle EU’s ministermøder ligger i Luxembourg. Det første hold til at gæste fyrstedømmet er de europæiske kultur- og sportsministre. De lægger ud med at drøfte, hvordan man kan hjælpe ukrainske kunstnere og sikre ukrainsk kulturarv i krigens skygge. Under sportsdelen er Ukraine også i fokus, herunder hvilke konsekvenser krigen har på den europæiske sportssektor. Ministrene mødes også med formanden for Den Europæiske Olympiske Komité.

Eurolandenes finansministre er også draget til Luxembourg. De vil se på krigens indvirkning på den økonomiske situation for landene inden for den fælles mønt og på de generelle økonomiske udsigter.

Fiskeriet efter Brexit er på landkortet i Europa-Parlamentet, hvor særligt nogle af de farvande, som danske fiskere frekventerer, er kommet under pres. 

Login