Det sker i EU: Taliban, Brexit og et kig på fremtiden

Afghanske kvinders skæbne under Taliban er på plakaten, Brexit-spøgelset stikker sit hoved frem, og så forsøger EU-Kommissionen at spå om, hvor fremtidens udfordringer kommer fra i denne uge i Bruxelles og omegn.

De europæiske finansministre mødes på video for at tale om, hvordan det går med udbetalingen af de mange milliarder til genopretning af de europæiske økonomier fra EU’s over 5.000 milliarder kroner store coronafond. Her skal de blandt andet beslutte, om de kan give grønt lys til, hvordan Tjekkiet og Irland har tænkt sig at bruge deres andel af pengene.

Europa-Parlamentets ligestillingsudvalg og underudvalg for menneskerettigheder vil sammen diskutere de afghanske kvinders situation efter Talibans magtovertagelse med EU-Kommissionen og flere repræsentanter for civile organisationer.

Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, er også i Parlamentet, hvor hele seks udvalg vil udspørge hende om den monopollignende status, som visse techgiganter har på deres marked, om regulering af sociale medier, håndtering af persondata, og hvordan kunstig intelligens kan være med til at imødegå desinformation.

Login