Det sker i EU: Stort naturopgør, parlamentarisk stoledans og kontrol med kunstig intelligens

Skal Danmark have et sæde mere i Europa-Parlamentet? Kommer EU-politikerne op at slås om beskyttet natur? Kan kunstig intelligens tøjles? Det er nogle af de ting, der skal findes svar på i denne uge, hvor EU-politikken også rykker ind på Folkemødet på Bornholm.

Hvordan skal Europas Wolt-arbejdere, Uber-chauffører og andre platformsarbejdere sikres bedre? Det skal EU’s beskæftigelsesministre forsøge at lægge sig fast på en holdning til, når de mandag mødes i Luxembourg. De skal også enes om nye standarder for ligestillingsorganer og nye grænseværdier for, hvor meget bly og andre farlige stoffer, man må udsættes for på arbejdspladsen.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen tager hul på en tur til Latinamerika med et besøg i Brasilien, hvor hun blandt andet skal hilse på præsident Luiz Inácio Lula da Silva. Derefter går turen til Argentina og Chile.

De europæiske landbrugsministre er også på tur, dog ikke så langt borte. De er i Stockholm på besøg hos det svenske EU-formandskab til en snak om landbrugets bidrag til den grønne omstilling.

Login