Det sker i EU: Så er det europæiske rejsecirkus i gang igen

EU-parlamentarikerne er for første gang i år tilbage i deres andet hjem i Strasbourg, efter covid har holdt dem væk. Her skal de blandt andet diskutere hviderussisk flykapring og beslutte, om Thomas Vinterbergs Druk skal have endnu en pris.

Frankrig er stadig i delvis lockdown, men det skal ikke afholde EU-parlamentarikerne længere fra at genoptage deres månedlige pilgrimsrejse til Strasbourg, som har været lagt på is under store dele af pandemien.

Det bliver med testkrav, udgangsforbud efter klokken ni om aftenen og påbud om at bære en tro og love-erklæring på sig om, at man har en anerkendelsesværdig grund til at være i den alsaciske hovedby, at parlamentarikerne, deres assistenter og resten af entouraget er tilbage på fransk jord. Og med udsigt til karantæne i den anden ende for dem, der skal tilbage til Bruxelles efterfølgende.

På deres første dag i Strasbourg vil de folkevalgte blandt andet diskutere EU’s nye biodiversitetsstrategi og stemme om det nye europæiske system til at registrere, hvem der rejser ind og ud af Schengen-område; det såkaldte ETIAS.

Login