Det sker i EU: Ruslands angreb samler Vesten i Bruxelles

Den amerikanske præsident kommer til både EU- og Nato-møder denne uge, hvor der også skal vedtages en strategi for de europæiske forsvarsambitioner for de næste ti år – alt sammen i skyggen af Ruslands angreb på Ukraine.

Et væld af ministre dukker op i EU-hovedstaden mandag. Her skal forsvars- og udenrigsministrene hver for sig og sammen tage bestik af situationen i Ukraine og vedtage det nye såkaldte strategiske kompas, der skal tegne de europæiske forsvarsambitioner for de næste fem-ti år.

{{toplink}}

Samtidig er der møde for landbrugsministrene, som også kommer til at blive domineret af situationen Ukraine. Her handler det om, hvad krigen betyder for fødevaresektoren. Flere lande er begyndt at lufte ideer om at sætte grøn omstilling på pause og slække på miljøkrav for at imødegå det pres, det giver, hvis Rusland og Ukraine pludselig ikke længere kan agere verdens fødekammer. De to lande producerer tilsammen omkring en tredjedel af verdens byg og hvede og halvdelen af dens solsikkeolie. Den ukrainske landbrugsminister ventes at deltage via videolink.

Login