Det sker i EU: Rusland, Amazon-sag og blå økonomi

En kort, men intens uge venter i Bruxelles, hvor der er Rusland på dagsordenen i flere afskygninger, Vestager har endnu en konkurrencesag til eksamen ved EU-Domstolen, og der kommer nye miljøudspil fra EU-Kommissionen.

Hvad skal EU’s budskab til amerikanerne være til næste måneds topmøde med præsident Joe Biden? Det vil de europæiske udenrigsministre tage fat på, når de mandag mødes i Bruxelles. De skal også diskutere den politiske situation i landene på Vestbalkan, og så skal de en ordentlig tur rundt på verdenskortet med nedslag i Sahel, Afghanistan, Rusland, Iran, Palæstina og Libanon.

Rusland er også på dagsordenen i Europa-Parlamentet, hvor specialudvalget om udenlandsk indblanding i de europæiske demokratier har den tidligere fængslede russiske rigmand Mikhail Khodorkovskij på besøg for at høre om, hvad den nu eksilerede systemkritiker og hans organisation, Dossier Center, har fundet af russisk indblanding i forskellige EU-lande.

Også i Parlamentet stemmer Miljøudvalget om EU’s nye klimalov, der skal sikre klimaneutralitet i 2050. I Økonomiudvalget diskuterer de folkevalgte EU’s nye genopretningsfond med økonomikommissær Paolo Gentiloni for første gang, efter landene har afleveret deres planer for, hvordan de vil bruge pengene. Og i Borgerrettighedsudvalget kommer EU’s grænseagentur, Frontex, under luppen for deres påståede medvirken til tilbagetrængning af migranter på Middelhavet.

Login