Det sker i EU: Nu kommer EU’s nye etiske vagthund. Men får den skarpe nok tænder?

I denne uge præsenterer EU-Kommissionen et nyt uafhængigt etik-råd, der skal sikre, at hele EU-maskineriet har integriteten i orden. Andre steder i Unionen kommer både Kina, Polen, Ungarn og ChatGPT på grillen, mens 47 europæiske ledere er inviteret til tamtam i Chișinău.

Det nordlige Sverige får fint europæisk og amerikansk besøg, når ledende næstformand Margrethe Vestager med flere mødes med deres modstykker fra USA’s regering i det såkaldte Handels- og Teknologiråd. Over to dage skal de tale om og studere grøn og digital omstilling. Herunder hvordan den kan ske, mens Vesten beskytter følsomme teknologier, særligt i forhold til Kina.

I Bruxelles forbereder europaministrene topmøde senere på måneden og griller Polen og Ungarn om landenes anstrengte forhold til Unionens demokratiske grundprincipper.

Landbrugsministrene er også i byen. De skal se på nye emballageregler, på markedssituationen for de europæiske landmænd i lyset af Ruslands invasion af Ukraine, herunder på eksporten af fødevarer fra det krigsramte land, som en række østlande har reageret imod. Også tørke og oversvømmelser i Sydeuropa er på dagsordenen.

Login