Det sker i EU: Korruptionsskandale ryster Europa-Parlamentet

Som om der ikke var nok at se til i denne uge, er flere nuværende og tidligere medlemmer af Europa-Parlamentet og deres assistenter under anklage for korruption, hvilket har sat hele institutionen på den anden ende. I forvejen er kalenderen pakket med topmøder, ministerrådsmøder og forhandlinger om alt fra fiskekvoter, energi og ligestilling til Ungarns adgang til EU-penge.

Arrestationer, afhøringer og ransagninger de seneste dage i og omkring Europa-Parlamentet i forbindelse med en korruptionsskandale med tråde til Qatar har vendt op og ned på denne uge for de folkevalgte. Mandag vil de skulle tage stilling til, hvordan sagen skal behandles, og hvilken konsekvenser det skal have for de siddende parlamentarikere, der er under mistanke i sagen.

Der forhandles på anden dag om næste års fiskekvoter i Bruxelles, og det er ikke bare de 27 EU-lande, der skal blive enige. De skal også i fællesskab lande aftaler med både briterne og nordmændene om, hvem der må fange hvad næste år.

De europæiske landbrugsministre vil samtidig skulle tale om markedssituationen i lyset af krigen i Ukraine, om dyrevelfærdslovgivning og om den pesticidlovgivning, som grønne kræfter frygter er på vej mod seriøs udvanding.

Login