Det sker i EU: Kommissærer i den varme stol og EU-ledere i varm sol

To topmøder i den spanske by Granada bliver det til i denne uge, hvor en ny hollandsk EU-kommissær skal grilles i Europa-Parlamentet, og EU’s revisorer fælder deres dom over, hvordan pengene fra Unionens budget blev brugt sidste år.

Den varme stol bliver stillet frem i Europa-Parlamentet i Strasbourg, når afløseren for den nys afgåede hollandske EU-kommissær kommer under forhør. Det er udenrigsminister Wopke Hoekstra, der er i spil til rollen som EU’s nye klimakommissær, der skal have tjekket sin grønne paratviden af EU-parlamentarikerne.

Også tirsdag er der kommissærhøring i Parlamentet. Her er det den slovakiske kommissionsveteran Maroš Šefčovič, der er i centrum, fordi han er blevet forfremmet til ledende næstformand i Kommissionen og har fået lagt nye emner til sit ansvarsområde. Det er blandt andet det overordnede ansvar for EU’s grønne omstilling, som han nu skal høres i.

I Europa-Parlamentet kommer der også spotlys på, hvordan der er blevet solgt opholdstilladelse til Schengen-området mod bestikkelse i Polen. Desuden skal de folkevalgte stemme om en ny europæisk medielov, som har været under beskydning i flere lande, herunder Danmark.

Login