Det sker i EU: Julegyser om løsning på løbske europæiske gaspriser

Er tredje gang lykkens gang for de europæiske energiministre, der er tilbage i Bruxelles igen-igen-igen for at enes om, hvorvidt der skal loft over de europæiske gaspriser?

Der er en ny dansk mand på posten, når EU’s energiministrene mandag mødes bare en uge efter, de så hinanden sidst i Bruxelles. Målet er at få lukket den efterhånden langvarige strid om, hvorvidt det er en god idé at indføre en nødbremse for de europæiske gaspriser, hvis de tager på himmelflugt, som de gjorde i august. Den nye Klima-, energi- og forsyningsminister, Lars Aagard, skal samle tråden op, hvor hans forgænger, Dan Jørgensen (S), efterlod den i tirsdags. Derudover er der også fælles gasindkøb, hurtigere godkendelser af grønne energiprojekter og reduktion af metanemissioner i energisektoren på dagsordenen.

Europa-Parlamentet har egentlig trukket stikket forud for juleferien, efter skeletterne raslede ud af skabene i hele sidste uge i den omfattende korruptionsskandale, der nu kun går under navnet Qatargate. Men Parlamentet og Ministerrådets forhandlere kom i weekenden i mål med en vigtig opdatering af EU’s CO2-kvotehandelssystem og en ny såkaldt social klimafond, som de folkevalgtes repræsentanter vil præsentere mandag.

{{toplink}}

Login