Det sker i EU: Efterdønninger af #SofaGate, sag mod SAS og afgørende møde for udenrigsministeren

Efter et par påskestille uger er mødeaktiviteten tilbage i EU-land, hvor der skal fejes op efter en penibel stoledans i Ankara, en vigtig sag om SAS afgøres ved EU-Domstolen, og udenrigsministeren stiller op til et spændt afventet samråd i Syrien-sagen.

Mandag 12. april
Europa-Parlamentet diskuterer den karakterbog for retsstatsprincipperne i EU-landene, som EU-Kommissionen er kommet med for 2020 i Borgerrettighedsudvalget. Samme sted skal konkurrencekommissær Margrethe Vestager diskutere de nye regler for digitale tjenester, som kører i EU-lovmøllen lige nu.

Tirsdag 13. april
Det nye europæiske vaccinecertifikat – som ikke må kaldes et coronapas – skal diskuteres for første gang i Europa-Parlamentets Borgerrettighedsudvalg i lyset af de udfordringer, det kan medføre for beskyttelsen af personfølsomme oplysninger.

Også i Parlamentet vil formændene for de politiske grupper mødes for blandt andet at diskutere, om de vil indkalde formand for Det Europæiske Råd, Charles Michel, og EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen til at forklare, hvad der gik galt under deres officielle besøg i Ankara, hvor den tyrkiske præsident kun havde sat en stol frem til den ene af de to EU-formænd. Den satte Charles Michel sig i, hvilket resulterede i den pinlige hændelse, der nu går under betegnelsen #SofaGate.

Login