Det sker i EU: De 27 EU-chefer tager bestik af et Europa i krig

Der bliver banket på døren til Unionen lige nu. Det bliver lederne af de 27 EU-lande nødt til at forholde sig til ved et topmøde i denne uge. Kvindernes internationale kampdag vil blive markeret med ny EU-lovgivning om vold mod kvinder, og så vil Kommissionen se på, hvad det kræver at blive uafhængig af russisk gas.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen mødes med den italienske premierminister, Mario Draghi, for at tale om det betændte spørgsmål om Italiens afhængighed af russisk olie og gas.

I Montpellier er et møde mellem de europæiske udviklingsministre i gang. De skal diskutere udfordringer med at sætte sig igennem i regioner i verden, hvor andre aktører – læs Kina – også er til stede. De skal også diskutere covid i et udviklingsperspektiv.

I Angers har det franske EU-formandskab inviteret de europæiske kulturministre til at diskutere kulturel og sproglig mangfoldighed som en grundsten i den europæiske konstruktion, og dermed også hvordan man kan fremme europæisk kultur i konkurrence med særligt amerikanerne. Det er en gammel fransk kæphest, der er blevet trukket af stalden.

Login