Det sker i EU: Balkanmægling, farlige gasser og lys for enden af Brexit-tunnelen

Konflikten mellem Kosovo og Serbien rykker til Bruxelles, energi- og transportministre tager på tur, der ser Brexit-gennembrud på vej, mens Estlands prominente premierminister, Kaja Kallas, skal forsøge at blive genvalgt i denne uge i EU og omegn.

Den britiske premierminister, Rishi Sunak, arbejdede i sidste uge benhårdt på at få solgt en løsning på  udestående problemer med Brexit-skilsmisseaftalen særligt omkring Nordirland, som møjsommeligt er blevet forhandlet færdig med EU gennem de seneste måneder. Nu ser det ud til, at han sammen med EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen vil forsøge at få aftalen i hus mandag. Det skrev Altinget også i sidste uge, så det er med forbehold for det djævelsk svære politiske klima, som Sunak opererer i både blandt sine egne EU-skeptiske partifæller og blandt vrede nordirske unionister. Men at von der Leyen stiller i Berkshire er et godt tegn.

EU’s udenrigschef, Josep Borrell, får Serbiens præsident, Aleksandar Vučić, og Kosovos premierminister, Albin Kurti, på besøg til en alvorssnak på et tidspunkt, hvor forholdet mellem de to er på frysepunktet.

I Stockholm inviterer det svenske EU-formandskab de europæiske energi- og transportministre til en todages snak om den kommende reform af elmarkedet og om grøn transport, hvor de blandt andet skal ud at køre i grønne lastbiler.

Login