Det sagde Løkke i sin tale om EU

TALE: Tirsdag åbnede folketingsåret med statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) åbningstale. Her kan du læse, hvad han sagde om EU.

Det talte ord gælder

Det er ikke alene Danmark, der er udfordret efter den globale økonomiske krise. Det er hele Europa. Kampen om international indflydelse bliver hårdere. Det er vigtigere end nogensinde, att de europæiske lande arbejder effektivt sammen.

Det gælder i den økonomiske politik. EU arbejder på at styrke de fælles økonomiske spilleregler, så vi undgår en gentagelse af forårets gældskrise.

Det gælder den fælles indsats for vækst og beskæftigelse. Med videreudvikling af det indre marked. Med fremme af global frihandel. Med grøn vækst. Med mere forskning. EU skal stå strærkt i den skrærpede globale konkurrence. For uden økonomisk vækst vil vores muligheder for at fremme vores interesser og forsvare vores værdier blive svækket.

Samtidig må vi erkende, at EU endnu ikke har formået at spille den globale rolle, som vi ønsker. Der er behov for, at EU bliver en stærkere og mere relevant stemme i verden.

Danmark skal spille en strærk rolle i håndteringen af EU's udfordringer. Det gælder ikke mindst, når Danmark i første halvår af 2012 har formandskabet i EU.

Danmark skal væere centralt placeret i det europæiske samarbejde. Det er fortsat regeringens klare opfattelse, at de danske undtagelser er skadelige for Danmark. Derfor skal vi af med dem.

...

Regeringen vil arbejde for, at EU påtager sig at reducere sine CO2-udledninger med 30 procent i 2020, uanset udfaldet af de globale klimaforhandlinger. Det vil være stærkt globalt signal - og det vil fremme den grønne omstilling i Europa til gavn for virksomheder og investeringer, der satser innovativt og energieffektivt. Også her skal vi gøre det på en måde, som sikrer beskæftigelse, konkurrenceevne og en fair byrdefordeling for Danmark.

Login