Denne uge i EU (48)

DET SKER: Denne uge er der topmøde mellem EU og USA. Der er mini-plenarmøde i Parlamentet, hvorfra repræsentanter desuden gæster Danmark sidst på ugen.

Besøg i Washington
Ugen indledes med et internationalt perspektiv. Mandag 28. november afholdes det næste topmøde mellem EU og USA i Washington. Herman Van Rompuy og José Manuel Barroso vil repræsentere EU, og de to herre er ledsaget af Catherine Ashton. På topmødet vil man blandt andet drøfte globale økonomiske spørgsmål, bilaterale forhold og mulighederne for at fremme vækst og jobskabelse. Der vil desuden udveksles synspunkter om udenrigspolitiske spørgsmål, som for eksempel hvordan man bedst kan bidrage til udviklingen af demokrati og velstand i EU's nabolande, herunder Nordafrika og Mellemøsten, og hvorledes man kan fremme fælles værdier i andre regioner af verden.

Fokusset på udenrigsanliggender fortsætter onsdag 30. november, hvor EU's forsvarsministre mødes i Luxembourg. Her vil de diskutere Det Europæiske Forsvarsagenturs aktioner og projekter. Torsdag 1. december mødes desuden EU's udenrigsministre i Bruxelles, hvor de vil diskutere aktuelle begivenheder på den internationale scene og strategiske problemstillinger inden for EU.

Mini-plenarmøde i Parlamentet
Onsdag 30. november og torsdag 1. december er der mini-plenarmøde i Europa-Parlamentet. Man vil blandt andet benytte mødet til onsdag at diskutere forberedelserne af EU-topmødet 9. december med Rådet og Kommissionen. Onsdag diskuteres også Kroatiens optagelse i det europæiske samarbejde, og torsdag forventes det, at MEP'erne siger ja.

Login