Denne uge i EU (47)

DET SKER: Denne uge er der bl.a. fokus på gældskrisen og EU's samhørighedspolitik. Og så får EP-formand Jerzy Buzek travlt med flere internationale besøg.

Den økonomiske krise fylder stadig meget af den europæiske dagsorden. Denne uge er der fokus på blandt andet kreditvurderingsbureauer og tobinskat. Også EU's samhørighedspolitik vil være et af ugen temaer, når EU's ministre for regionalpolitik og byudvikling mødes uformelt fredag 25. november.

Krisen på dagsordenen
Økonomi er stadig et hovedtema på den europæiske dagsorden, denne uge særligt i Europa-Parlamentet. Mandag 21. november holder Udvalget for Budgetkontrol offentlig høring under titlen "Discharge to decentralised agencies: governance and operational effectiveness". Som et af punkterne vil den danske MEP Anne E. Jensen (V) holde et oplæg om agenturernes rolle i EU.

Tirsdag 22. november mødes Økonomiudvalget med flere kommissærer, blandt andet Olli Rehn. Med krisen i eurozonen som hovedtema, vil MEP'erne og kommissærerne diskutere tobinskat og kreditvurderingsbureauer. Sidstnævnte er blevet særligt aktuelle efter Standard & Poor's ved en fejltagelse nedgraderede Frankrig for nylig.

Login