Denne uge i EU (45)

DET SKER: Denne uge er der særligt fokus på økonomi i EU's institutioner. Der er både ØKOFIN-møde i Rådet, og EU's budgetmyndighed holder møde om næste års budget.

Fokus på økonomi
Mandag d. 7. november er der møde i Eurogruppen i Bruxelles som forberedelse til rådsmødet i ØKOFIN tirsdag d. 8. november. Når EU's økonomi- og finansministre mødes i ØKOFIN tirsdag, er det først og fremmest koordineringen og overvågningen af landenes finanspolitik på dagsordenen. Derudover vil man blandt andet se på skatteproblematikker og økonomirapporter fra lande uden for unionen.

EU's budget for 2012 er igen et tema. Tirsdag d. 8. november åbner EP-formand Jerzy Buzek et møde for budgetmyndighed, som udgøres af Parlamentet og Rådet. Man skal komme til enighed om en aftale for EU's forbrug næste år inden 21. november.

I Europa-Parlamentet stemmer Budgetudvalget mandag d. 7. november om, hvorvidt man skal bruge midler fra Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen til økonomisk støtte til arbejdsløse i Irland, Østrig og Grækenland. Samme dag holder Udvalget for Økonomi og Valuta en offentlig høring om Det Europæiske Semester, som for nyligt blev vedtaget til at hjælpe med at fremme koordineringen af de økonomiske politikker.

Login