Denne uge i EU (40)

DENNE UGE: En travl uge starter i EU, hvor blandt andet det indre marked og gældskrisen får fremtrædende roller. Og så gæster Jimmy Carter Europa-Parlamentet til panelmøde om international valgobservation.

Denne uge byder på mange vigtige begivenheder i EU. Ugen indledes med en fortsættelse af det forum om det indre marked, som Parlamentet, formandskaber og Kommissionen har arrangeret i fællesskab. Desuden er der fokus på international valgobservation og det arabiske forår, når EP-formand, Jerzy Buzek, og USA's tidligere præsident Jimmy Carter mødes. Og så er gældskrisen et af ugens temaer, hvor Jean-Claude Trichet deltager i sit sidste møde som formand for Den Europæiske Centralbank.

Forum om Det Indre Marked
Europa-Parlamentet, det polske EU-formandskab og EU-Kommissionen har sammen arrangeret et forum om det indre marked. Arrangementet finder sted i Krakow fra søndag 2. oktober til tirsdag 4.oktober. Formålet er at samle de forskellige aktører som virksomheder, myndigheder, arbejdsgivere, arbejdstagere, forbrugere og andre interesseorganisationer for at sætte fokus på gennemførelsen af det indre marked og især omsætningen til national lovgivning. EP-formanden Jerzy Buzek og EU-kommissær Michel Barnier m.fl. vil deltage.

Samarbejdet med Vestbalkan
Et af ugens vigtige møder handler om samarbejdet mellem EU og Vestbalkan, hvilket især vil dreje sig om frihed, sikkerheds- og retspolitik i landene. Det er formandskabslandet, Polen, som er organisator og fungerer som repræsentant for samtlige EU-lande ved mødet, hvor også repræsentanter fra de vestbaltiske stater deltager samt Danmark, idet landet står for det næste formandskab. Derudover deltager repræsentanter fra både Kommissionen ogGeneralsekretariatet for Rådet. Mødet foregår i Ochryd mandag-tirsdag.

Login