Denne uge i EU (39)

DENNE UGE: Det er det polske formandskabs prestigeprojekt, der kommer til at dominere denne uge på topmødet om Østpartnerskaberne. Men også Barrosos, Ashtons og Junckers besøg i EP fylder på dagsordenen.

Unionens tilstand
Euroens formelle leder, den luxembourgensiske premierminister Jean-Claude Juncker, besøger ligeledes Europa-Parlamentet tirsdag for at stille sig til rådighed for kritiske spørgsmål om Eurozonens håndtering af gældskrisen.

Onsdag kan vi høre kommissionsforman José Manual Barroso holde sin årlige "State of the Union"-tale i Europa-Parlamentet. Det er blot anden gang nogensinde, at en kommissionsformand afholder denne type tale, der blev introduceret sidste år. Barroso forventes at udpege EU's udfordringer for det næste år og fremlægge en plan for, hvordan de skal takles.

Østpartnerskabernes store prøve
Toppunktet på ugen bliver, når der torsdag til fredag er topmøde for EU's stats- og regeringsledere i Warszawa. Fokus er på EU-partnerskabet med de seks østlige lande Armenien, Hviderusland, Aserbajdsjan, Georgien, Moldavien og Ukraine, som alle er uden for unionen. Partnerskabet er et forsøg på at hive landene mod vest for at fremme demokratiet, selvom mange af landene er på demokratisk retræte rent politisk.

Login