Denne uge i EU (38)

DENNE UGE: Rådsmøder om sikkerhedspolitik og udvalgsmøder om sprængstoffer og FN's våbenprotokol kan opleves i denne uge. Herhjemme undersøger bl.a DIIS, hvordan man håndterer et formandskab.

Denne uge indledes med et rådsmøde for transport, telekommunikation og energi. De pågældende ministre mødes i byen Wrocław mandag-tirsdag, hvor temaet er EU's eksterne energipolitik. Tirsdag er der rådsmøde i AGRIFISH, hvor EU's landbrugsministre mødes i Bruxelles.

Torsdag-fredag er der rådsmøde for justitsministrene i Bruxelles, hvor udvikling og implementering af samarbejdet og dets fælles politik er på dagsordenen. Samme dage mødes EU's forsvarsministre i Wrocław, hvor formandskabslandet Polen præsententerer prioriteterne angående den Fælles Udenrigs- og Sikkerhedspolitik.

Travl mandag i Parlamentet
Også i Europaparlamentet er der travlt i starten af ugen. Mandag rummer hele fire vigtige udvalgsmøder: udvalget for Økonomi og Valuta har krisen på dagsordenen og undersøger ny lovgivning omkring, hvor stor bankers kapitalbeholdninger skal være for at kunne modstå konjunkturudsvingninger. Udvalget for Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender skal stemme om lovgivning, som kan mindske risikoen for hjemmelavede sprængstoffer. Udvalget for International Handel stemmer om implementeringen af FN's våbenprotokol. Offentlige indkøb i EU skal behandles i Udvalget for det indre marked.

Login